Alright, blogeillaanpa vaihteeksi suomenkielellä...

Inspiroidu Tammikuun kuukauden kisan ohjeistus tulee tässä:

Kuukauden kisa - Tammikuu 2010

TULEVAN VUODEN TAVOITTEET

Perinteisesti vuoden vaihtuessa tehdään kaikenlaisia lupauksia - monia niitä ei syystä tai toisesta pystytä kuitenkaan pitämään. Kun teet näistä tavoitteista (on parempi puhua tavoitteista kuin lupauksista) pienen kirjasen tai jopa taulun, pysyvät ne kirkkaina mielessä läpi vuoden. Kokonaisuus voi olla millainen tahansa, sellainen joka sopii omiin tarpeisiisi parhaiten. Tällainen skräppäys tukee myös sitä, ettei skräppäyksen tarvitse olla vain menneiden tallentamista. Skräppäyksen keinoin voidaan toteuttaa myös tulevaisuuden haaveita ja tavoitteita, unelmia ja ajatuksia. Toteutustapa on vapaa, mutta kilpailutyötä toteutettaessa tulee huomioida Kuukauden kisan luonne - normaalia vaativampi ja suurempi kokonaisuus.

-  työssä tulee tuoda ilmi vähintään kymmenen (10) tavoitetta/lupausta/haavetta
-  jokaisessa kohdassa tulee käyttää valokuvaa, joko aiheeseen liittyen tai yleiskuvituksena

 

Tässä tuotokseni. Inspiroiduin ihan tosissani ja tämä oli ehkä suosikkiprojektini ikinä :)

Minulla on tapana kirjoittaa kammottavan pitkiä selostuksia työstäni ja niin teen nytkin, mutta laitan valokuvat tähän kärkeen jollakin aakkosella varustettuna ja selostukset saa sitten lukea halutessaan lopusta.

A. Kansi

B.  Tavoite 1: Haluan päästä Orlandoon

C. Tavoite 2: säästää 2500 euroa

D. Tavoite 3: luopua herkuista (laihtua)

 

E. Ebban tavoite, ei liity haasteeseen, mutta tähän projektiin kuitenkin

F. Tavoite 4: säästää ruokakustannuksissa

G. Tavoite 5: luopua Mojitoista :)

H. Tavoite 6: En shoppaile

I. Tavoite 7: En osta askartelutarvikkeita, *sniff*

J. Tavoite 8: En osta lisää leluja

K. Ei varsinaisesti tavoite, eikä näin ollen kuulu haasteeseen, mutta sivu, jonka halusin kuitenkin tehdä

L. Tavoite 9: Pysyn päätöksissäni :D

M. Tavoite 10: Ebba saa viettää syntymäpäivää Disneyworldissa

N. Tavoitteet täynnä, mutta jatkoin kirjan tekoa edelleen. Kalenterisivut:

O. Päiväkirjasivut:

Ja nyt luvattuun pitkästyttävään tarinaan:

A. Miettiessäni, miten haasteen toteuttaisin, muistin että sain adventtimyyjäisistä pinon vanhoja kirjoja. Osa oli todella kauniita ja sellaisenaan koristeita. Tämä oli kuitenkin muita huomattavasti nuorempi ja vähemmän viehättävä kirja, joten päätin uhrata sen taiteelle. Kirjalla oli myös varsin epäviehättävä nimi: "Suuri taistelu Kristuksen ja Saatanan välillä", tervemenoa! Joku tietysti ajattelee, ettei teologista kirjallisuutta saa raiskata tällä tavalla,,, Minä olisin opiskeluaikana mielelläni repinyt ja tuhonnut muutamia kirjoja, lähinnä Pauli Annalan Antiikin teologisen perinnön ja kaikki kirjat, jotka käsittelevät Paavalin teologiaa tai logiikkaa. Tämä toimikoon nyt noiden aggressioiden purkajana. (Kohta mulla on varmaan kapitulin verikoirat kintereilläni...) :D

Toinen kuva on sivuprofiilista, silppusin kirjaa jonkin verran ja se näkyy sivusta katsottuna. Kannessa on Karen Fosterin skräppipaperia ja chipboard tarra-aakkosia... tai siis numeroita. Käyttämäni kirja on muuten painettu vuonna 1914.

B. Tämä ensimmäinen tavoite; päästä Star Wars Celebration vitoseen, toimii kantavana teemana koko skräppikirjalle ja muut tavoitteet liittyvät tähän.  Valokuvina on hääkuvamme, jossa näkyy koko perhe (me, jotka matkustaisimme) ja kuva Han ja Leia vintage-figuureista symboloimassa sitä, mitä celebrationissa tahtoisimme nähdä. Suurin osa koko projektin kuvista ovat joko mustavalkoisia tai seepia-sävyisiä. Näin ne sopivat mielestäni parhaiten kellastuneeseen vanhaan kirjaan. En halunnut tehdä haastetyöstäni liian söpöä tai huolitellun näköistä, vaan ikäänkuin päiväkirjamaisen.

C. Päästäksemme matkaan täytyy säästä 2509 euroa matkoihin ja hotelliin + käyttövarat. Siitä kertoo tämä sivu. Valokuvana on kuva hillopurkista (get it?), jonka Janne käski minun koristella -> irtorahat sinne! Ja onhan siellä kuvanottohetkellä jo reilu kymppi! No,niinhän sitä sanotaan,että kymppi on kahdenpuolentonnin alku, vai sanotaanko?

D. Tässä on kaksi valokuvaa, joista ylempi löytyi kännykän arkistoista. Ei mitään käsitystä, miksi olen ottanut tuollaisen kuvan itsestäni, mutta minusta se näyttää siltä, että voisin seisoa vaa'alla. Kuvan vaa'asta ja varpaista otin ihan tätä varten. Dream-sana on kohokuvioidusta skräppiarkista, irtokirjaimet ja viivain Tim Holtz Distressables matskua. Vihertävä maali tekstin alla on Distress Crackle paint old paperia. Popcorn-paketin kuva on niin ikään Timpan tuotteita ja kotoisin leikekuva-arkista. Puolihelmet tekevät popcornin virkaa. Tahrat ovat vettä Distress ink vintage photo ja/tai walnut stainia sekä perfect pearls copperia sekoitettuna keskenään, rinkulat on leimattu vessapaperirullalla ja distress ink fired brickillä.

E. Ebba kantaa kortensa kekoon... Kuva on siskoni Wilman ottama Särkänniemen reissulta. Ebballa on suussaan vaahtokumihampaat, jotka eivät ehkä hirveän hyvin erotu mustavalkokuvasta, vaikka yritin ikeniä fired brickillä korostaa.

F. Valokuvia on kaksi. Värillinen on jälleen kännykameran arkistoista. Siinä on täytynyt olla jotenkin kumma valaistus, koska mun käden verisuonet näkyvät läpi ja käsin äyttää ihan siniseltä! Mustavalkokuva on haastetta varten otettu.

G. Tämä on yksi suosikkisivuistani tässä kirjassa. Siinä yhdityvät mulle rakkaat materiaalit (aaltopahvi, säkkikangas, klemmarit, kirjan teksti) ja lempivärit (vihreä ja ruskean eri sävyt). Pohjaan on sumuteltu Distress ink Peeled paintia, vintage photoa, walnut stainia ja perfect pearls copperia. Valokuva on viime hääpäivältämme Kampin Coloradosta, ainoa kuva mojitosta, joka minulla on. Tyhjiä mojito-pulloja (valmista drinksua saa pullossa ainakin prismasta ja sittarista) löytyy kyllä askarteluistani... Ai niin, tekstin alunen on jälleen Distress crackle paint old paperia. Valokuvassa yritin korostaa kaktusta peeled paintilla, mutta se oli jo ennestään niin tumma, ettei vihreä paljon erotu...

H. Kuva on toimistoltani. Kenkäni oikeasti hajosi noin pahasti syyskuussa, pakko oli soittaa Janne tuomaan kotoa toiset. En miä noissa olis voinut kaupungin läpi kulkea. Kuva sopi hyvin tähän lupaukseeni/tavoitteeseeni. Käytössäon joitakin Graphic45:n papereita. Vihreät kaavat ovat jostakin ATC-vihkosesta, viivakoodi ties mistä, mikä käteen sattui ja vaatelappu Ebban joululahjafarkuista.

I. Tähän kasasin vain kaikkea rompetta askartelukaapistani. Toinen sivu näkyy vähän tummana,skanneri ei oikein tykännyt tuosta pullonkorkista, joka nostaa sivua skannerin pinnasta ilmaan. Kuvan nappasin kerran, kun sain chilimaustetta silmääni ja kyyneleet kirposivat silmistä.

J. Tässä on käytetty jo edellisissä sivuissa käytettyjä (ja mainittuja)distressin musteita sekä black sootia.Leimasimet ovat Priman tai kuplamuovia. Timpan maskeja myös käytössä ekalla sivulla. Tekstien paikat on tehty korjausteipillä. Kuvassa yksi lemppariesineistäni Star Wars-kokoelmassamme,Yoda-patsas. Tässäsivussa tsemppaan itseäni itsepetoksella ja käänteispsykologialla, en olis halunnukkaa!

K. Halusin tehdä Jannelle oman sivun. Kuva on Halloween-pippaloista ja puhekuplan teksti kirpoaa kuvasta. Timpan kirjaimia siellä on taas käytössä ja kohoteksti on tehty embossaustussilla ja antiquities rusty pulverilla. Ensimmäinen musta sormenjälki sivun reunassa oli vahinko, mutta se oikeastaan sopi mun mielestä niin hyvin kirjan sottuiseen lookkiin,että leimasin niitä lisää :) Oma rakas Janne!<3

L. Kuva on Helsingistä ja Ebban ottama. Tulostin sen tavalliselle paperille ja kohotin molemmat päättäväiset lehmät Glossy accentsilla (ei ehkä näy skannista). Käytössä tällä aukeamalla fired brick ja vintage photo ja jotain läpinäkyvää kimalteista ikivanhaa kohopulveria. Tähtileimasimen olen joskus saanut kaupanpäällisinä huutonetissä tehdyistä leimasinkaupoista, ekaa kertaa käytin sitä jossain nyt. Muut leimasimet ovat Priman arkeista.

M. Tämä on toinen suosikkiaukeamistani ja ehdottomasti suuritöisin. Kuva on Ebban kevätjuhlapäivältä 2009. Ihana prinsessa vaati taustalleen disneyn prinsessalinnan. Skanneri hävittää syvyyden, mutta kolo kirjassa on melko syvä,eikä pohja ole aivan niin tumma, kuin kuvassa näyttää. Alin pensaskerros on peeled paintia, toinen on tehty chalkseilla, aurinko on mustard seediä ja taivas faded jeansia. Tekstisivulla on vintage photo ollut runsaassa käytössä. Äidin prinsessa tahtoo disneyworldiin!

N. Tein kalenterisivut tammi-heinäkuulle ja elokuun alulle. Niihin voi sitten merkkailla, miten rahansäästö edistyy, milloin liput on varattu, viisumiasiat hoidettu ja niin edelleen,

O. Jos matka toteutuu sellaisena, kun olen sen suunnitellut, se alkaa 10.8. ja paluulento lähtee Orlandosta 17.8. Näille päiville olen varannut päiväkirjasivut.

Kirjassa on vielä paljon sivuja jäljellä kaikenlaiselle muulle, jos tarvetta tulee...

Liima on loppu! Seriously, lähettäkää liimaa!