Hessun 25v synttäreiden kunniaksi ajattelin leipoa. Kakkuhan multa ei luonnistu lainkaan, mutta muffinseihin pystyn juuri ja juuri.

Muffinsit on tehty pätkiskakun ohjeella:

4dl erikoisvehnäjauhoja

3dl sokeria

1tl vaniljasokeria

2tl leivinjauhetta

4rkl tummaa kaakaojauhetta

150g sulatettua margariinia

2dl maustamatonta jogurttia

pussi minipätkiksiä

3 munaa

 

Sekoita kakkutaikinan kuivat aineet keskenään. Lisää paloitellut pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita. Lisää rasvan sekaan jogurtti ja munat. Lisää vielä kuivat aineet. Sekoita seos huolella, Laita taikina muffinsivuokiin ja paista n. 40 minuuttia 175 asteessa.

Koristelin vieraillekin omat muffinit. Kuorrutteissa on kinuskikermaa (josta itse tykkäsin ihan hulluna) ja sitruunakermaa sekä kaupan suklaa-aakkosia.

Kinuskikerma (kinuskikissalta näpistetty)

2 dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa

Valmista kuorrutusta varten kinuskikastike mielellään edellispäivänä, sillä vaahdotus onnistuu vain, kun kastike on täysin jääkaappikylmää. Mittaa fariinisokeri ja kuohukerma kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Kaada kulhoon. Jäähdytä ja siirrä jääkaappiin viilentymään. Vatkaa kylmää kastiketta, kunnes se on sopivaa pursoteltavaksi.

 

Sitruunakerma (niinikään...)

2 ½ dl Flora Vispiä
2 tl vaniljasokeria
2 dl lemon curd -tahnaa

Vatkaa kevytvispi kovaksi vaahdoki. Sekoita joukkoon vaniljasokeri ja lemon curd.

Ja mitä tehdä ylijääneille koristekirjaimille?

Hessu sai vanhemmiltaan syntymäpäivälahjaksi ompelukoneen, joten ajattelimme, että lahja ja kortti voisivat olla myös jotain siihen suuntaan. Minä jouduin korttia tehdessä ensimmäistä kertaa kosketuksiin ompelukoneen kanssa sitten yläasteen... kaikki traumat palautuivat :D

Tässä valmis tuote. Päätin toteuttaa sen vähän muunneltuna starbookina:

Avattunahan se näyttää tältä:

Ja kannet vielä:

Jokaisesta onnittelijasta on kirjasessa kuva Hessun kanssa ja tilaa omille terveisille

Naperokin kantoi kortensa kekoon ja ompeli Hessulle tällaisen kuplamuovilla täytetyn kanin, joka taisi saada nimen Teuvo:

Ja loppuun vielä kuva synttärisankarista: